ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

22o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


 

Αφιερωμένο στα 90 χρόνια από τη θεμελίωση της πόλης της Νίκαιας

 Ξεκινά το 22ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

 Την Παρασκευή 24 Μαϊου το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί το 22ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που συνδιοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας και φέτος όπως όλες οι εκδηλώσεις του δήμου είναι αφιερωμένες στα 90 χρόνια από τη θεμελίωση της πόλης της Νίκαιας. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος Φεστιβάλ επισημαίνει:

«Όλες οι εκδηλώσεις μας είναι αφιερωμένες στα 90 χρόνια γέννησης της Νίκαιας και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης θα διοργανώσουμε δράσεις που θα κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της πολιτισμικής παράδοσης της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Μαγνησίας.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ  επιβεβαιώνει την σύγχρονη αντίληψη για την παιδεία που θέλει ένα σχολείο ανοιχτό στη ζωή και την κοινωνία, ανοιχτό στην τέχνη και τον πολιτισμό. Η συμμετοχή των μαθητών των σχολείων της πόλης μας σε πολιτιστικές δράσεις μας γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Στον κύκλο των εκδηλώσεων που οργανώνεται στο Δημοτικό Κηποθέατρο θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια, το ταλέντο, τις δεξιοτεχνίες και την φαντασία των μαθητών μας σε όλο το φάσμα των τεχνών. Να τα συγχαρούμε και να τα ενθαρρύνουμε για να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι το μυητικό ταξίδι τους στο μαγευτικό κόσμο του πολιτισμού και της παράδοσης.

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ τους δασκάλους των παιδιών για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, τους γονείς που με τόση εμπιστοσύνη περιβάλλουν τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και φυσικά τους μαθητές που με την επιμονή τους διαχέουν μέσα από τις δράσεις τους τις αξίες της καλλιτεχνικής καλλιέργειας και της αισθητικής αναζήτησης στην πόλη μας».

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 20.00

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου