ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΠΡΟΤΥΠΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


Μια Πρότυπη Βιβλιοθήκη απέκτησε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας

 Μια πρότυπη βιβλιοθήκη εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.  Στόχος των εκπαιδευτικών του  7ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας είναι να λειτουργήσει  η Βιβλιοθήκη σαν ένα ζωντανό κύτταρο στην εκπαιδευτική πρακτική, όπου οι μαθητές θα μπορούν να ερευνούν μέσα από πηγές (βιβλία, περιοδικά, ιστοσελίδες) να εκπονούν ομαδικές εργασίες να παρακολουθούν προβολές, να προσεγγίζουν τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία,  τις τέχνες. 

Η Μάνια Μονιούδη Διευθύντρια του σχολείου επισημαίνει:


«Από τους  πρώτους που  υποστήριξαν την προσπάθειά μας  ήταν ο Δήμαρχός  μας ο οποίος τόσο με την προσωπική του στάση, όσο και με τη θεσμική του ιδιότητα, στάθηκε δίπλα μας, οι γονείς, οι φίλοι του σχολείου και οι επαγγελματίες της περιοχής. Σημαντική ήταν η προσφορά του ιδρύματος Ευγενίδη που μας χορήγησε τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα  projector. Το αποτέλεσμα αυτής της  συλλογικής δουλειάς, δεν είναι μόνο  η ολοκλήρωση της Βιβλιοθήκης μας, αλλά και ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι «η κοινωνία οφείλει και μπορεί  να προχωρήσει ενωμένη»  μέσα σε ένα κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον που την βυθίζει  στην ανασφάλεια και  την κατάθλιψη. Αν ένας από τους σκοπούς  ενός δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος είναι  η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων ώστε τα παιδιά να μπορούν  να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία έχοντας ίσες  ευκαιρίες, η λειτουργία της Βιβλιοθήκης μας βοηθάει  προς αυτή την κατεύθυνση»: στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του σημερινού μαθητή, του αυριανού πολίτη, ενός πολίτη με ικανότητα και διάθεση να αμφισβητεί και να αντιμετωπίζει κριτικά τη ζωή».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου