ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

EΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ


«Σχέδιο δράσης για Ανέργους Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη»

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ως συμμετέχων στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση του έργου«ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ».
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι αλλά και οι τοπικοί φορείς για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μέσα από την υλοποίηση του  συγκεκριμένου έργου   Στην εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος  κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό για την πόλη του να υλοποιούνται έργα ΕΣΠΑ που στοχεύουν στην μείωση της ανεργίας των ευάλωτων ομάδων, παρόλο που δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία και ευχήθηκε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κεντρική εισήγηση του κ. Μιλτιάδη Καβράκου, εκπρόσωπου του συντονιστή του Έργου «ΑΚΜΗ» Ανώνυμη Εκπαιδευτική. Ο κ. Καβράκος παρουσίασε στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης συνοπτικά το σχέδιο δράσης, δίνοντας μεγάλη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο οι 80 ωφελούμενοι θα ενταχθούν μέσω του έργου στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, 15 άτομα θα ιδρύσουν ατομικές ή και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 20 άτομα θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις στους τομείς του λιανεμπορίου, επισιτιστικών υπηρεσιών στην περιοχή Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, 20 άτομα θα υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στους ίδιους τομείς και τέλος 25 άτομα θα  συστήσουν 2 κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις σύμφωνα με το Ν.4019/2011 στους τομείς κατ’ οίκων υπηρεσιών. Επίσης ενημέρωσε αναλυτικά για τα 4 προγράμματα κατάρτισης ενώ παρουσίασε τις υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Τσίνος Αθανάσιος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας ο οποίος ανάφερε ότι παρόλο τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει ότι μπορεί για να απορροφήσει τα 40 άτομα που προβλέπονται από το έργο για 3 μήνες αλλά θα προσπαθήσει να υπάρξει και συνέχεια μετά το πέρας του τριμήνου.

Η κα Έλενα Αρετάκη ψυχολόγος του έργου μίλησε για τις δράσεις συμβουλευτικής που θα υπάρξουν κατά της διάρκεια υλοποίησης του έργου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ερωτήσεις του κοινού, το οποίο δήλωσε ότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι πολύ σημαντικά για την επαγγελματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας αλλά εξέφρασε και την αγωνία του για το πόσο εύκολα θα πραγματοποιηθούν αυτό. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η κος Μιχάλης Φιορεντής, εκπρόσωπος του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Η πράξη «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιοχή Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη» υλοποιείται  στο πλαίσιο ΕΣΠΑ & του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς: ΑΚΜΗ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανώνυμη Εταιρεία (συντονιστής), Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, ΕΕΟ GROUP Aνώνυμη Εταιρία Συμβούλων, η Πακιστανική Κοινότητα «Η Ενότητα»,Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, η Τεχνικής Εκπαιδευτική Κ.Ε.Κ Α.Ε., η ΑΡΩΓΗ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Κοινωνία Πολιτική Έκφραση Θεσμοί-ΕΚΠΕΘΕ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου