ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

 
Στα δύσκολα μπορούμε Μαζί!

 

Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη προς τις αδύναμες οικογένειες της πόλης.

 

Με κεντρικό σύνθημα “Στα δύσκολα μπορούμε ΜΑΖΙ”, ο Δήμος θα ξεκινήσει μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης για τις δράσεις που υλοποιεί και ευαισθητοποίησης όσων μπορούν να προσφέρουν. Κυρίως όμως στόχος είναι να περάσει το μήνυμα σε άτομα ή οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν έστω και στα στοιχειώδη, να σπάσουν το ταμπού της ντροπής και να ζητήσουν βοήθεια.

 
Μέχρι σήμερα περισσότερες από 470 οικογένειες έχουν καταγραφεί και παρακολουθούνται από τις Κοινωνικές Λειτουργούς, ενώ ο αριθμός τους σταθερά αυξάνεται.

 Να σημειωθεί ότι τα Χριστούγεννα, μετά από μια οργανωμένη δράση συλλόγων, σχολείων, δημοτών, σωματείων εργαζομένων, ΚΑΠΗ, εταιρειών παραγωγής τροφίμων και φαρμάκων, συγκεντρώθηκαν συνολικά και διανεμήθηκαν:

 α) Πάνω από 18 τόνοι τρόφιμα,

β) φάρμακα συνολικής αξίας πάνω από 30.000,00€,

γ) μεγάλες ποσότητες ειδών ένδυσης – υπόδησης και

δ) παιδικά παιχνίδια.

 
Αυτή τη στιγμή στο Δήμο λειτουργούν οι κάτωθι υπηρεσίες:

 

Δημοτικά ιατρεία για άπορους και ανασφάλιστους δημότες με ειδικότητες παιδιάτρου, παθολόγου, καρδιολόγου, ορθοπεδικού, δερματολόγου, οδοντίατρος, αιματολογικές εξετάσεις και ιατρείο διακοπής καπνίσματος (Βοσπόρου & Αμερικανίδων Κυριών).

 

Κέντρο Διανομής Τροφίμων για αδύναμες οικογένειες (Π. Ράλλη 125).

 

Ιματιοθήκη (Μπαλτατζή 32), η οποία λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

 
Ο Δήμος συνεχίζει την προσπάθεια καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, συλλογή και διανομή τροφίμων και ρουχισμού, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

 
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, για τις δράσεις αλληλεγγύης της Κοινωνικής Υπηρεσίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
Η προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων, στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά συνδημοτών μας και γιατρών, που αθόρυβα και ανιδιοτελώς κάνουν πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη και υπηρετούν τις ανθρωπιστικές αξίες. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε και την τελευταία μερίδα φαγητού που θα περισσεύει από τα εστιατόρια και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της πόλης, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  Σε μια εποχή όπου πολλοί συνδημότες μας πλήττονται, οι ανάγκες αυξάνουν και μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα ασφαλείας και προστασίας. Γιατί, όπως λέει και το κεντρικό μας σύνθημα, στα δύσκολα μπορούμε μαζί!  

 
Για προσφορές ειδών σίτισης/ ένδυσης– εθελοντική δράση ή πληροφορίες, όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Μπιχάκη 8 (2ος όροφος) Ρέντης, τηλ. 213 2004 813.                    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου