ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Ημερίδα για τη συμμετοχή του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη
στο «Σχέδιο Δράσης για Ανέργους Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων»

 

Ενημερωτική ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη ως συμμετέχων στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» για την υλοποίηση του έργου «ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ», την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (Γρεβενών 5-7, 1ος όροφος).

Το έργο «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στην περιοχή Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη»  αποσκοπεί να εντάξει στην αγορά εργασίας 80 άνεργους στην περιοχή μας, προερχόμενους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αξιοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του τριτογενούς τομέα. Ειδικότερα, στόχος είναι η παροχή οργανωμένων και ολοκληρωμένων Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για την κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία, καθώς και την ενδυνάμωση των ανέργων, που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας. Με τις παρεμβάσεις  που προβλέπονται στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτιση, απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, επιχορήγηση Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων  Επαγγελματιών), θα διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.  

 Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι ωφελούμενοι αλλά και οι Τοπικοί Φορείς για τη Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, μέσα από την υλοποίηση του έργου «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες στην περιοχή Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη» Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις που περιλαμβάνει η Πράξη αλλά και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

 Η πράξη «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στην περιοχή Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη» υλοποιείται  στο πλαίσιο ΕΣΠΑ & του
Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, που
συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΣΤΙΑ» συμμετέχουν οι ακόλουθοι φορείς: ΑΚΜΗ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανώνυμη Εταιρεία (συντονιστής), Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, ΕΕΟ GROUP Aνώνυμη Εταιρία Συμβούλων, η Πακιστανική Κοινότητα «Η Ενότητα»,Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας, η Τεχνικής Εκπαιδευτική Κ.Ε.Κ Α.Ε., η ΑΡΩΓΗ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Κοινωνία Πολιτική Έκφραση Θεσμοί-ΕΚΠΕΘΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου