ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΘΑ ΤΟ ''ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΤΕ'' ΚΑΙ ΑΥΤΟ ;;

Δημοσιευμένη  εικόνα- Ένα παιδί που περίμενε μία υπογραφή. Μία υπογραφή για να μεταφερθεί στο εξωτερικό ώστε να χειρουργηθεί.
- Μία υπογραφή που βρισκόταν για 3 μήνες κολλημένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.


Είμαι δυνατός, θα νικήσω γιατί το θέλω! Αυτό το μήνυμα στέλνει ο μικρός Ηλίας Αλεξάνδρου, ο ηρωικός πιτσιρικάς από το Βλαχιώτη Λακωνίας, που εδώ και 7,5 χρόνια δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και να ξεπεράσει με επιτυχία τα εμπόδια που έμελλε να συναντήσει.

Ο «Γολγοθάς» του μικρού Ηλία ξεκίνησε έξι μόλις μήνες μετά τη γέννησή του, όταν οι γονείς του διαπίστωσαν πως ο γιος τους δεν μεγάλωνε φυσιολογικά όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Για δύο ολόκληρα χρόνια ο πατέρας του Αλέξης και η μητέρα του Σουζάνα προσπαθούσαν να ανακαλύψουν τα αίτια των αναπτυξιακών του προβλημάτων, πραγματοποιώντας δεκάδες ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσουν αν έπασχε από κάποιο σπάνιο σύνδρομο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σε ηλικία τριών ετών ο Ηλίας άρχισε να αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα υγείας, αυτή τη φορά με τη φωνή του που αλλοιωνόταν και βράχνιαζε χωρίς προφανή λόγο. Ετσι, μετά το χειρουργείο για ενδοσκόπηση και μη έχοντας άλλη επιλογή, οι ΩΡΛ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε τραχειοτομή λόγω στένωσης του λάρυγγα. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, κατά τη διάρκεια του καρδιολογικού ελέγχου οι γιατροί διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός ακόμη προβλήματος που εστιαζόταν στην καρδούλα του τρίχρονου αγοριού. Επτά μήνες αργότερα ο μικρός προχώρησε σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για υποβαλβιδική στένωση, ενώ λίγο καιρό αργότερα η κατάσταση της υγείας του υποτροπίασε, με σταθερή όμως πορεία που διήρκεσε περίπου τρία χρόνια.


«Οι γιατροί μάς είχαν πει πως όταν ο Ηλίας θα γινόταν δέκα χρόνων υπήρχε κίνδυνος υποτροπιασμού» αναφέρει η μητέρα του μικρού αγοριού και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, αυτό συνέβη πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε, λόγω της τραχειοτομίας κι επειδή δεν έπαιρνε όσο αέρα χρειαζόταν. Πήγαμε στην Αγγλία και ψάξαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να βγει η τραχειοτομία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, κάναμε ελέγχους για το θέμα της ανάπτυξης, ενώ ξεκινήσαμε τη δοκιμαστική χορήγηση αυξητικής ορμόνης, την οποία σταματήσαμε γρήγορα, επειδή προκάλεσε διόγκωση στον εγκέφαλο. Ομως ο καιρός περνούσε και η κατάσταση της καρδούλας του επιβαρυνόταν μέρα με τη μέρα. Την ίδια στιγμή, και λόγω του εξαιρετικά βεβαρημένου και πολύπλοκου ιατρικού ιστορικού, κανείς γιατρός στη χώρα μας δεν αναλάμβανε να πραγματοποιήσει επέμβαση καρδιάς. Προφανώς φοβόντουσαν το ρίσκο. Τότε μάθαμε για τον ελληνικής καταγωγής παιδοκαρδιοχειρουργό κ. Καλαγκό (*) που βρίσκεται στην Ελβετία κι έχει πραγματοποιήσει πολλές παρόμοιες επεμβάσεις με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να πάμε στη Γενεύη αφού χρειαζόμασταν περισσότερα από 100.000 ευρώ. Επικοινωνήσαμε μαζί του, στείλαμε το ιστορικό του Ηλία μας και μας απάντησε πως δεχόταν να έρθει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα για να αναλάβει το χειρουργείο, στο οποίο έδινε ποσοστό επιτυχίας περίπου 90%. Μάλιστα, ο ίδιος μας είπε πως ο Ηλίας είχε ακόμη επτά μήνες ζωής. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα επίσημο έγγραφο-πρόσκληση προκειμένου να έρθει στη χώρα μας».Δημοσιευμένη  εικόνα
Χωρίς να χάσει χρόνο, η οικογένεια του μικρού Ηλία ξεκίνησε τη διαδικασία εξασφάλισης του επίσημου εγγράφου από γιατρούς και αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να φέρει τον γνωστό καρδιοχειρουργό στην Ελλάδα και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Κάπου εκεί ξεκίνησε μια νέα, απίστευτη περιπέτεια που διήρκεσε τρεις ολόκληρους μήνες! «Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα κι εμείς είχαμε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ολοι οι γιατροί συμφωνούσαν πως ο Ηλίας έπρεπε να χειρουργηθεί, αλλά κανείς δεν βοηθούσε ώστε να πάρουμε το έγγραφο που χρειαζόμασταν. Ηρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Λυκουρέντζο και τη σύζυγό του, με επικεφαλείς δημόσιων οργανισμών και διευθυντές νοσοκομείων, φτάσαμε να τρέχουμε από πόλη σε πόλη και από υπηρεσία σε υπηρεσία προκειμένου να βγάλουμε άκρη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κάθε φορά που επέστρεφα σπίτι μου χωρίς λύση ένιωθα πως είχα δεχτεί μία ακόμη μαχαιριά».

«Δημοσιοποιήσαμε το πρόβλημα και μας τηλεφώνησαν μέχρι και υπουργοί»

Αντιμέτωποι με την κρατική αδιαφορία και μη έχοντας άλλη λύση, οι γονείς του μικρού Ηλία αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους ελπίζοντας στο θαύμα.

Ξαφνικά, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες του χαμογελαστού πιτσιρικά και η σελίδα του Facebook με τίτλο «Το λεύκωμα του μικρού Λιάκου μας» κατακλύστηκε από μηνύματα χιλιάδων χρηστών.

«Η κατάσταση άλλαξε όταν ο κόσμος πληροφορήθηκε την περίπτωσή μας και “βομβάρδισε” με μηνύματα τους υπευθύνους προκειμένου να πάρουμε την πολυπόθητη πρόσκληση για τον γιατρό από την Ελβετία. Τρέχουμε τρεις ολόκληρους μήνες χωρίς κανένα αποτέλεσμα και όλα άλλαξαν μέσα σε μόλις τρεις μέρες, λόγω της δημοσιοποίησης του θέματος. Πριν από λίγο καιρό όλοι σήκωναν τα χέρια ψηλά και έλεγαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, και μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μέσα από το Διαδίκτυο μας πήραν τηλέφωνο ακόμη και υπουργοί.

Για μένα όμως αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αυτή τη στιγμή απομένουν λεπτομέρειες προκειμένου να έρθει ο γιατρός στην Ελλάδα και να πραγματοποιήσει αυτό το πολύ δύσκολο χειρουργείο. Το μόνο που θέλω είναι να έρθει η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Ελπίζω να μην αλλάξει η κατάσταση, γιατί τα μάτια μου έχουν δει πολλά. Μόνο γι’ αυτό προσεύχομαι!»

Σήμερα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο μικρός Ηλίας εξακολουθεί να χαμογελάει και να σκορπάει απλόχερα την αγάπη του σε όσους τον στηρίζουν.


Δημοσιευμένη  εικόνα

Ο ηλικίας 7,5 ετών πιτσιρικάς ζυγίζει μόλις δεκαπέντε κιλά, ενώ όταν μετακινείται πρέπει να έχει μαζί του ένα μηχάνημα αναρρόφησης που ζυγίζει όσο και το κορμάκι του. Στο πλευρό του οι γονείς του, τα δύο αδέρφια του ηλικίας 23 και 16 ετών, αλλά και χιλιάδες γνωστοί και άγνωστοι φίλοι που εύχονται να τελειώσει γρήγορα η ταλαιπωρία του και για μία ακόμη φορά να βγει νικητής. «Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον» οι μόνες του κουβέντες...


ΠΗΓΗ: espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου