ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ COSMOTE & VODAFONE ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΝΕΑΠΟΛΗ



Εμείς οι κάτοικοι της Άνω Νεάπολης Νίκαιας, οι διευθυντές και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων καθώς και η ενορία της περιοχής μας γνωρίζουμε ότι στην πολεοδομία  Νίκαιας – Ρέντη έχει κατατεθεί φάκελος με αριθμό:  1955/10-10-2012   χωρίς την άδεια της Ε.Ε.Τ.Τ. (ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ) από την εταιρεία  COSMOTE  με την οποία ζητείται να ελεγχθεί το κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών  ΚΡΥΣΤΑΛΗ 156  &  ΝΕΑΡΧΟΥ 9  έτσι ώστε η παραπάνω εταιρεία να μπορέσει  να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στον εν λόγω κτίριο.
  Γνωρίζοντας πολύ καλά τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων που έχει η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας καθώς σύμφωνα με την άποψη των ειδικών επιστημόνων είναι ανάμεσα  σε όλα τα άλλα και καρκινογόνες.     Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν ότι ο σχετικός νόμος απαγορεύει την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση μικρότερης των 300 μέτρων από ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥΣ , ΣΧΟΛΕΙΑ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.                                                                  
  Καταλαβαίνουμε όλοι τους κινδύνους που εγκυμονεί για την περιοχή η εγκατάσταση της συγκεκριμένης κεραίας .                                                      Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ΄ όψιν ότι το συγκεκραμένο κτήριο βρίσκεται μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή και απέχει 50 μέτρα από το σχολικό συγκρότημα του 20ου & 25ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας είναι επίσης πολύ κοντά στο 12ο & 21ο Νηπιαγωγείο ,               9ο Γυμνάσιο και το 5ο Λύκειο καθώς και τον Ιερό Ναό ΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ.
 Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι σε απόσταση 70 μέτρων από το  9ο Γυμνάσιο έχει εγκατασταθεί  και λειτουργεί εδώ και  ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ  κεραία κινητής τηλεφωνίας  της VODAFONE  στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό ΜΕΤΣΟΛΗ 38.
  Αν πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση της κεραίας στο κτήριο της οδού ΚΡΥΣΤΑΛΗ 156 όλη η περιοχή θα επιβαρυνθεί κατά πολύ με καρκινογόνο ακτινοβολία η οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών , φυσικά είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω σχολικά συγκροτήματα θα επηρεάζονται απ΄ αυτή.                           
  Λαμβάνοντας  όλα αυτά υπ΄ όψιν αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε δυναμικά στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της παραπάνω κεραίας . Έχοντας την ένθερμη συμπαράσταση και καθοδήγηση του ιερέα του Ναού του Αγίου Χριστοφόρου και σε συνεργασία με τους διευθυντές και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής. Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την τοποθέτηση μιας ακόμα κεραίας στην περιοχή που θα ακτινοβολεί καρκίνο και θάνατο.   Η COSMOTE  ή  VODAFONE KAI WIND πρέπει να μάθουν ότι πάνω από την κερδοφορία τους βρίσκεται το ύψιστο αγαθό της υγείας μας, και της υγείας των παιδιών μας .                                                                                  Γι΄ αυτό το αγαθό δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε  μέχρι να δικαιωθούμε.

Ακολουθεί η συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους και φορείς της περιοχής:

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου