ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.


Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι μνημονιακές πολιτικές με τα ολοένα και σκληρότερα μέτρα βυθίζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού. 

Άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομαγαζάτορες που έκλεισαν την επιχείρησή τους, πολύτεκνες οικογένειες, ανασφάλιστοι βρίσκονται σε απελπισία. Το κοινωνικό κράτος διαλύεται, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλιση καταρρέουν. Βιώνουμε μία ανεξέλεγκτη βία σκληρή και απάνθρωπη που ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός εξαπολύει εναντίον όλων μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

Η αυτοοργάνωση και η αλληλεγγύη είναι η δική μας αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να μην παραδοθούμε ως κοινωνία στη μοναξιά και την απόγνωση,στον εφησυχασμό και τον κανιβαλλισμό,στον εκφασισμό και τις ρατσιστικές τάσεις. 

Το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση»,συμπυκνώνει τη δική μας πρωτοβουλία και προσπάθεια που ξεκινάει τώρα με την ίδρυση της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους στη Νίκαια».

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,είμαστε έτοιμοι και θα δραστηριοποιηθούμε με επιτροπές που έχουν ήδη συγκροτηθεί και αποτελούν τον πρώτο πυρήνα αλληλέγγυας δράσης για:

-τη διανομή τροφίμων και ρουχισμού
- τη λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου.
- την έμπρακτη συμπαράσταση σε οικογένειες που χρωστούν δάνεια και χαράτσια.

Όλοι όσοι υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη, σας καλούμε να πλαισιώσετε το εγχείρημά μας, όπου και όπως μπορεί ο καθένας,πάντα σε εθελοντική βάση. Η διάθεσή μας να σταθούμε αλληλέγγυοι, ο ένας στον άλλο, στον γείτονα, στον συνάδελφο, στον συμπολίτη, ανοίγει τον δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!--
Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη 
"ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ"
http://kontrastoreyma.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου