ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

MOΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Μουσικοποιητική βραδιά διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το περιοδικό poema
«Όταν οι στίχοι αντιστέκονται…» στη Μάνδρα Μπλόκου Κοκκινιάς
Βραδιά ποίησης και μουσικής με τίτλο «΄Οταν οι στίχοι αντιστέκονται…», με αφορμή την 68η επέτειο από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. ι. Ρέντη  σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για την ποίηση (poema.) την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον ιστορικό χώρο της Μάνδρας Μπλόκου (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος θα αναφερθεί στο ιστορικό γεγονός, μιλώντας για το σημερινό αντίκτυπό του στις νεότερες γενιές και την πολιτική σκοπιά της νεοελληνικής ποίησης τα κατοπινά χρόνια.
Ποιήματά τους διαβάζουν οι ποιητές: Λένα Καλλέργη, Ευτυχία Αλεξάνδρα Λουκίδου, Γιώργος Μαρκόπουλος, Γιώργος Μπλάνας, Γιώργος Παναγιωτίδης, Κώστας Παπαγεωργίου, Βασίλης Ρούβαλης, Δήμητρα Χριστοδούλου.
Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά το σύνολο Guitarte (Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Άννα Σαρτζίδου). Ακόμη συμμετέχουν η Αναστασία Μηλιώρη (βιολί) και ο Αλέξανδρος Στεφανίδης (φυσαρμόνικα).
Στο ρόλο του αφηγητή η Ειρήνη Ρηνιώτη.
Είσοδος ελεύθερη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης…40 μέρες μετά για το Μπλόκο της Κοκκινιάς ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία αφιερωμένη στους Πεσόντες Αγωνιστές του Μπλόκου την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10).
Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία 17ης Αυγούστου 44 (Οσίας Ξένης) , παρουσία των Αρχών, φορέων και μαθητών των σχολείων της πόλης .
Την ίδια μέρα στον ιστορικό χώρο της Μάνδρας Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως και Κιλικίας)  στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου.


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
       
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου