ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ

19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟ Η ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Πολλοι αναρωτιουνται γιατι το 19ο δημοτικο σχολειο(στο πρωην νεκροταφειο Νεαπολεως)χτιστηκε μπροστα στο χωρο που βρισκεται πολυ κοντα στο δρομο και οχι πιο μεσα στο οικοπεδο που ετσι θα ηταν και το λογικο γιατι ο χωρος ο οποιος βρισκεται πισω απο το ηδη χτισμενο σχολειο ειναι γυρω στα 50 στρεμματα.Ο λογος που δεν εγινε αυτο,δηλαδη να χτιστει το δημοτικο σχολειο πισω και να εχει το προαυλιο μπροστα,οπως και θα επρεπε,ειναι οτι πρεπει να περασουν 20 χρονια απο την στιγμη που επαψαν να ενταφιαζονται ανθρωποι εκει και μετα να χρησιμοποιηθει ο χωρος.Αυτο λοιπον θα καθυστερουσε την κατασκευη του σχολειου που ειναι σημαντικο τοσο για το 19ο δημοτικο σχολειο,οσο και για την περιοχη μας.Ετσι προτιμηθηκε να γινει εκσκαφη σε χωρο που δεν υπηρχε υγειονομικο προβλημα και να μην περιμενουν τοσα χρονια.Εδω λοιπον ειναι που λεμε ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.Βεβαια το σχολειο επρεπε να εχει παραδοθει 14-03-2011 αλλα με τα γεγονοτα που βιωνουμε στην πατριδα μας η κατασκευη του οπως βλεπουμε εχει παγωσει.












2 σχόλια:

  1. Το 19ο δημοτικό σχολείο , όνειρο δεκαετειών για πολλές οικογένειες που τα παιδιά τους πηγαιναν στο σημερινό στην Ευαγγελίστρια και μάλιστα , πρωί αόγευμα μέχρι και πέρσυ .
    Ξεκίνησαμε την προσπάθεια για να μπεί μπροστά το 2003 με μια μεγάλη κινητοποίηση γονιών μαθητών και πολλών Δασκάλων με πορεία και παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο .
    9 χρόνια μετά και με πολλές δυσκολίες το γιαπί του νέου 19ου μένει χωρίς να γίνονται εργασίες εδώ και πάρα πολλή καιρό λόγω μη χρηματοδότησης . Παρότι το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ γιατί αυτήν την στιγμή είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης , δεν προχωράει .
    Το νέο σχολείο στο χώρο που χτίστηκε απόκτησε πολλούς εχθρούς .. πρίν ακόμα λειτουργήση , ο χώρος για πολλούς 'ηταν φιλέτο !! για άλλες χρήσεις και το σχολείο τους χάλαγε τα σχέδια . Είχα πεί κάποτε σε μια συγκέντρωση στο 19ο ότι όσοι δεν θέλουν το σχολείο είναι εχθρόι μας και θα περάσουν απο πάνω μας για να πετύχουν τα σχεδια τους . Δυστυχώς το σχολείο ξεκίνησε , σταμάτησε και οι εχθροί του εξακολουθούν να "εργάζονται" ακόμα για τα φιλόδοξα σχέδια τους .Μην ξεχνάς ότι ακόμα και να χτιστεί , μπορεί να αλλάξει χρήση άμα το θέλουν τα συμφέροντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΡΕ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΒΑΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή