ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΟΙ «ΘΑΡΡΑΛΕΕΣ ΨΥΧΕΣ» ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ


Βιόλες, τύμπανα, φωνές θεών και συ εκεί και δω. Τρέμει η καρδιά σ’αυτή την αναζήτηση του πεπρωμένου. Τα λόγια σου μυρίζουν εκδίκηση. Πατώ το χώμα, σε κοιτώ. Σε ξέρω πριν να γεννηθώ, αντικατοπτρισμοί σε ιερά νερά. Χαμογελώ και αφήνομαι σε μυστικές συνωμοσίες. Ηρεμώ. Πρόσεξε μη με φοβηθείς . Κανένας λόγος δεν υπάρχει. Με αγγίζεις , ακουμπάς τις μικρές γωνιές των σκέψεών μου. «Είμαι εδώ» , μου φωνάζεις, σ’ένα σκηνικό χωρίς λογική.
Θέλω να σε δω και τα καταφέρνω έστω και με τα μάτια κλειστά.
Στέγνωσε το στόμα στη δίνη του μετά
Κ.Δ
Απόσπασμα από την παράσταση «Θαραλλέες Ψυχές»
Πάθος, συγκίνηση, τρυφερότητα, είναι έτοιμες να σας προσφέρουν οι «Θαρραλέες Ψυχές» της Χοροθεατρικής Ομάδας «ΦΩΣ»  στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) το Σάββατο 13 Ιουλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
 Οι «Θαρραλέες Ψυχές» ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, ονείρου και ζωής, καλού και κακού. Απλώνουν τις ρίζες τους και αφήνουν το φως να αναδυθεί μέσα από το βυθό του ασυνείδητου. Σ’ένα παιχνίδι στιγμών, δέκα γυναίκες αποκαλύπτουν τις πιο ενδόμυχες σκέψεις τους. Χρησιμοποιώντας την κίνηση και το λόγο καταφέρνουν και μας συνεπαίρνουν σ’ένα ταξίδι χωρίς προορισμό με αποσκευές την αλήθεια και το ένστικτο. Μιλούν και χορεύουν για το ξεγύμνωμα της ψυχής και με θάρρος μας κοιτούν στα μάτια και μας φωνάζουν: «Ζήσε!»
Η παράσταση περιλαμβάνει κείμενα της Καλλιόπης Δράκου καθώς και αποσπάσματα από βιβλία των Paulo Coelho , Osho , Robert Schwartz. Οι χορογραφίες είναι της Μαριάννας Παπαδοπούλου και της Καλλιόπης Κούρου και η μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Κούρου.
Χορεύουν οι: Καλλιόπη Κούρου, Δάφνη Δούλη -Γκότση, Αγγελική Σεγισόγλου, Ιωάννα Υψηλάντη, Ζωή Παρασκευπούλου, Νατάσσα Τζανάκη ,Ελένη Πήλουρη, Πέπη Βενέτα, Χριστίνα Σκλαβάκη, Μαριάννα Παπαδοπούλου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου