ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

KAΛOKAIΡI ΣTHN ΠOΛH MOY-ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ετοιμάζει και αυτό το καλοκαίρι, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με τίτλο «Καλοκαίρι στην πόλη μου».

Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού, των οποίων και οι δυο γονείς εργάζονται (κατά προτεραιότητα), θα υλοποιηθεί σε δυο κύκλους διάρκειας τριών εβδομάδων, (από τις 19/06 έως τις 5/07 και από τις 8/07 έως τις 26/07) και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου, του Πολιτιστικού Κέντρου «Μάνος Λοΐζος» και του Πλάτωνα. Κάθε κύκλος μπορεί να φιλοξενήσει έως 180 παιδιά.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα, ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθλησή, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους.

Σας περιμένουμε για ένα όμορφο και ευχάριστο καλοκαίρι στην πόλη μας!

Ο Δήμαρχος

Γιώργος Ιωακειμίδης


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
1/ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού, των οποίων και οι δυο γονείς εργάζονται (κατά προτεραιότητα) και είναι δημότες-κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

2/ Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 εβδομάδες και χωρίζεται σε δυο κύκλους των τριών εβδομάδων, από 19 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου και από 8 Ιουλίου έως 26 Ιουλίου.

3/ Κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής σε έναν μόνο κύκλο. Σε περίπτωση όμως που υπάρξουν κενές θέσεις, τότε θα εξετάζονται αιτήσεις επανεγγραφής από τον α’ κύκλο στον δεύτερο.

4/ Η συμμετοχή κάθε μαθητή επιβαρύνεται με το ποσό των 30€ εφάπαξ, εφόσον το οικογενειακό του εισόδημα υπερβαίνει τις 15.000€. Τα χρήματα προκαταβάλλονται με την εγγραφή του παιδιού και δεν επιστρέφονται.

5/ Κάθε κύκλος μπορεί να απασχολήσει αυστηρά έως 180 παιδιά.

6/ Σε κάθε κύκλο, το 10% θα καλύπτεται από παιδιά μεταναστών (καθότι δεν μπορούν να είναι δημότες, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως να είναι κάτοικοι του Δήμου μας, να είναι νόμιμοι και να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1/ Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 2/ Βεβαίωση ενσήμων των γονιών που εργάζονται. 3/ Φορολογική δήλωση 4/Χαρτί από γιατρό για την καλή υγεία του παιδιού (ότι μπορεί να αθληθεί) και από δερματολόγο (για το κολυμβητήριο). 5/ Δύο φωτογραφίες του παιδιού.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Σε περίπτωση που κατατεθούν περισσότερες από 180 αιτήσεις εγγραφής, τότε θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια στην επιλογή των παιδιών όπως το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1/ Η ώρα προσέλευσης των παιδιών θα είναι από τις 07:15 έως τις 08:00 στον αύλειο χώρο του 6ου Γυμνασίου (Μαντούβαλου & Παπαφλέσσα) και η αποχώρησή τους θα γίνεται από τις 15.00 έως τις 15.30 από τον ίδιο χώρο.

2/ Οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται εκεί για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών. Παρακαλούμε να υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας και σεβασμού στο έργο και τη δουλειά τους.

3/ Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται με άνετα και δροσερά ρούχα, άνετα παπούτσια και απαραίτητα να φορούν καπέλο. Στην τσάντα τους να έχουν για την κολύμβηση: μαγιό, σκουφάκι, μπουρνούζι, σαγιονάρες και μια τσάντα για να βάζουν τα βρεγμένα ρούχα.

4/ Κάθε παιδί μπορεί να απουσιάσει συνεχόμενα έως 3 ημέρες κατόπιν ειδοποίησης ή βεβαίωσης γιατρού. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί απουσιάσει για το διάστημα αυτό ή περισσότερο χωρίς καμία ειδοποίηση, τότε αυτομάτως θα διαγράφεται από το πρόγραμμα και θα καλύπτεται η θέση του από επιλαχόντα.

5/ Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα υπάρχει συνεννόηση με τους γονείς, για την καλύτερη επίλυση του προβλήματος.Οι αιτήσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού Δ.Α.Κ. Πλάτωνας) από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για τον πρώτο κύκλο από 20 Μαΐου έως 7 Ιουνίου και για το δεύτερο κύκλο από 17 έως 28 Ιουνίου. Μαζί με τις αιτήσεις είναι απαραίτητη και η προσκόμιση των δικαιολογητικών (εκτός από το χαρτί των γιατρών και τις φωτογραφίες, που μπορούν να προσκομιστούν με την εγγραφή των παιδιών).

Πληροφορίες: 210 42 78 134 -135, 210 49 33 300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου