ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Η ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Μιλάω με αρκετό κόσμο και όλοι ανεξαιρέτως αναρωτιούνται ως που θα φτάσει αυτή η οικονομική λαίλαπα και που είναι ο πάτος του βαρελιού.
Κάθε φορά μας λένε ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και κάθε φορά εμφανίζουν κι ένα νέο μνημόνιο για να μας επαναφέρει στην τάξη και να μας οδηγήσει στην ευημερία.
Για να δει κανείς το τέλος αυτού του δρόμου θα πρέπει να κάνει μια μικρή στάση και να δει από απόσταση τα όσα έχουν συμβεί. Μόνο έτσι η εικόνα καθαρίζει και το τέλος στο βάθος του ορίζοντα προβάλει καθαρό.
Για εμένα το τέλος του δρόμου είναι εκεί που ο λαός θα το αποφασίσει και θα το επιβάλει. Όσο αυτό δεν γίνεται τόσο ο δρόμος θα είναι μακρύς.
Ας τα πάρουμε όμως απ την αρχή.
Μέσα σε μια μόνο 3ετία στην Πατρίδα μας καταργήθηκαν δικαιώματα και δεδομένα 10ετιών και άλλαξε όλο το κοινωνικοπολιτικό μοντέλο.
Μετά τις χαμένες δουλειές , τους μειωμένους μισθούς , τους αυξημένους φόρους και την διαλυμένη κοινωνική υποδομή , υπάρχει ένα σκαλί ακόμα που θα ολοκληρώσει την καταστροφή και που για την ψυχοσύνθεση του Έλληνα είναι το πιο σημαντικό :

Η ακίνητη περιουσία.

Το κεραμίδι πάνω απ το κεφάλι που γενιές ονειρεύτηκαν και αγωνίστηκαν να φτιάξουν και να αφήσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Ο Έλληνας έχει αποδεχτεί μέχρι στιγμή να χάσει τόσα πράγματα , ελπίζοντας ότι στο τέλος θα καταφέρει να κρατήσει το κεραμίδι του. Έχοντας αυτό πάνω απ το κεφάλι του αισθάνεται σιγουριά και δύναμη ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα.
Αυτό το μικρό αλλά πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του λαού μας , το ξέρουν αυτοί που φτιάχνουν το σενάριο και γι αυτό και το άφησαν για το τέλος , όταν πλέον θα είμαστε όλοι με τις πλάτες στον τοίχο και δεν θα έχουμε δυνάμεις για αντίσταση…
Τα σημάδια ότι η ώρα των ακινήτων φτάνει είναι ξεκάθαρα αρκεί να μπορέσεις να τα διακρίνεις.
Βασικό είναι το ότι η απαγόρευση εκτέλεσης πλειστηριασμών (και όχι κατασχέσεων όπως λανθασμένα κάποιοι νομίζουν) , πρώτης κατοικίας που αφορά ΜΟΝΟ τις τράπεζες και σε καμία περίπτωση τους ιδιώτες ή το ίδιο το κράτος (εφορία) , έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2013 και η τρόικα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί εκ νέου παράταση της.
Σημάδι δεύτερο είναι το ότι αυτές τις ημέρες προωθούν ρύθμιση βάση της οποίας τα έξοδα μεταβίβασης ακινήτων θα μειωθούν κάτω απ το μισό.
Γιατί άραγε? Άνοιξε η αγορά ακινήτων και δεν το καταλάβαμε?
Όχι βέβαια.
Ετοιμάζονται για την στιγμή που θα ξεκινήσει η λαίλαπα των κατασχέσεων και θα πρέπει να τα κατασχεθέντα να αλλάξουν χέρια.
Εχτές μιλούσα με τον δικηγόρο και φίλο μου που προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα καθώς για την κατάσχεση δεν υπάρχει φόρος μεταβίβασης.
Πράγματι απ τον κακομοίρη η τράπεζα ή ο ιδιώτης ή το κράτος θα το πάρει το σπίτι τζάμπα. Η διευκόλυνση γίνετε για να μπορέσει να το ξαναπουλήσει σε νέο αγοραστή με χαμηλότερο κόστος για τον νέο και μάλλον ξενόφερτο αγοραστή.
Το τρίτο σημάδι που είναι και το πιο καθοριστικό ίσως , είναι η απευθείας επίθεση στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων μέσο του περιβόητου χαρατσιού που αν και αντισυνταγματικό, αλλάζει ονόματα και συνεχίζει το καταστροφικό του έργο.
Πως να αντέξει κανείς να κρατήσει τους κόπους και τις θυσίες των προγόνων του όταν φορολογούν πλέον και την πιο απόκρημνη αετοράχη?
Αδύνατον.
Θα πει κάποιος “Ε αφού δεν μπορείς να τα έχεις , πούλα τα”.
Να τα πουλήσω ρε φιλαράκο. Να κάνω πέτρα την καρδία μου , να κλείσω αυτιά , καρδιά και μάτια μπροστά στον ιδρώτα και το αίμα των παππούδων μου και να τα πουλήσω , αλλά σε ποιόν και με τι αντίτιμο?
Να τα ξεπουλήσω όσο , όσο όπως οι κυβερνώντες ξεπουλούν την δημόσια περιουσία?
Όχι ρε φίλε δεν ξεπουλάω το αίμα και τις θυσίες των προγόνων μου , όσα χαράτσια κι αν βάλετε , όσα κόλπα κι αν κάνετε , όσο κι αν με πιέσετε γιατί ξέρω ότι το τέλος του δρόμου μπορώ να το καθορίσω εγώ αν ενώσω την φωνή και την δύναμη μου με όλους τους άλλους γύρω μου.

Αν πάλι δεν τα καταφέρω προτιμώ να πέσω πολεμώντας για να αφήσω και κάτι ως παρακαταθήκη στα παιδιά μου…

Πηγη:http://www.akalyptos.gr/?p=7066

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου