ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΜΠΛΟΚΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ


«ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ» στην Μάνδρα Μπλόκου  Κοκκινιάς
 
Η Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι . Ρέντη παρουσιάζει το βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου «ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΔΕΙΣ» (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ)  την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 19.30 στην Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς (Κιλικίας και Ηλιουπόλεως) .
 
Ο συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο, τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων του και την περιπέτεια της γραφής. Επιλεγμένα διηγήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ματίνα Ντούσκου και αποσπάσματα από τον Κύκλο τραγουδιών για την Ελένη του Μάνου Χατζιδάκι  θα αποδώσει σε διασκευή για δυο κιθάρες οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου Νϊκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Νίκος Χατζηελευθερίου και Ειρήνη Κώνστα. Την επιμέλεια, τον συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει η Ειρήνη Ρηνιώτη.
 
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αποτελείται από δεκάξι ιστορίες, οι οποίες έχουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά: Πρώτον, δεν είναι θραύσματα, ευρήματα, «κλεισίματα του ματιού», όπως είθισται να λέμε, αλλά ολοκληρωμένες εξιστορήσεις, μέσα από τις οποίες σκιαγραφούνται πλήρεις, συχνά περισσότεροι του ενός χαρακτήρες. Δεύτερον, όλες οι ιστορίες διαδραματίζονται στις υποβαθμισμένες δυτικές περιοχές της Αττικής –Δραπετσώνα, Πέραμα, Αμφιάλη, Κοκκινιά, Κερατσίνι κ.α.– με τους ήρωες να φέρουν πάνω τους σαν στίγμα τη μικρότερη ή μεγαλύτερη φτώχεια τους, πάντοτε όμως δυσβάσταχτη, υλικά και ψυχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου