ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο τιμά τον σπουδαίο Έλληνα ερμηνευτή Αντώνη Καλογιάννη το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Π. Τσαλδάρη 10 α΄ όροφος), στο πλαίσιo των εκδηλώσεων "Μουσικές Ιχνηλασίες" που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 Πιο  συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 
ΔΕΥΤΕΡΑ  11/3/2013 - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

απο την Ισπανίδα σολίστ:

Ζαφίρα Άντζιου σε έργα Σοπέν

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/3/2013  - ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Tο Τρίο και η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου ερμηνεύουν έργα γνωστών συνθετών και ενορχηστρώσεις του Κώστα Γανωσέλη

Δ/νση Ορχήστρας: Δημήτρης Καραβέλης

Σολίστ: Κιθαριστικό ντουέτο “Στέλιος - Βασίλης”

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3/2013 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

Οι καθηγητές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου:

Β. Νοβογιέβσκαγια, Δ. Παπαθεοδώρου,

Μ. Τσικλίδης, Β. Φουντά, Μ. Φραγκούλη

ερμηνεύουν έργα γνωστών συνθετών για πιάνο

 
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 7.30 μ.μ.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
 
Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1940 στην Καισαριανή. Θεοδωρακικός, αλλά κι ερωτικός τραγουδιστής  έκανε καριέρα και με τις δυο ισχυρές αυτές ερμηνευτικές πλευρές του, που βρήκαν την κοινή συνισταμένη τους στην, πλούσια σε ηχοχρώματα, φωνή του, όπου τραγούδησε τον αγώνα αλλά και τον έρωτα.
Ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο το 1966. Την ίδια χρονιά τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και δίνει τις πρώτες του συναυλίας στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα. Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967 φεύγει στο εξωτερικό με την Μαρία Φαραντούρη και δημιουργώντας μια λαϊκή ορχήστρα, ξεκινούν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα κατά της Χούντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου