ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑ 2Η ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ


 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι Ρέντη σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Μουσικές Ιχνηλασίες»  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Π. Τσαλδάρη 10)  από τις 3 έως τις 30 Μαρτίου  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:  

 

«Μετά την περσινή επιτυχία των εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου αποφασίσαμε να υποδεχθούμε και πάλι την Άνοιξη μουσικά, ενισχύοντας και προβάλλοντας την  ερασιτεχνική δημιουργία μικρών και μεγάλων.

Σε πείσμα των καιρών προσπαθούμε διαρκώς να διατηρήσουμε την σπουδαία παράδοση της πόλης μας ακμαία και ζωντανή και έως σήμερα έχουμε καταφέρει σε συνεργασία με τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας  η πολιτιστική μας δράση να είναι παρούσα στην πόλη καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου» .

 

 Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  3/3/2013 – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ

Το κιθαριστικό σύνολο “ΝΙ.ΡΕ. Κιθάρες” του Δημοτικού Ωδείου με επικεφαλής τον Αντώνη Μυτακίδη και ο διεθνούς φήμης σολίστ Μιχάλης Σουρβίνος ερμηνεύουν έργα για κιθάρα

 

 ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3/2013 - “ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ”

Το Δημοτικό Ωδείο τιμά τον σπουδαίο Έλληνα τραγουδιστή με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Ωδείου

 

ΔΕΥΤΕΡΑ  11/3/2013 - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

απο την Ισπανίδα σολίστ:

Ζαφίρα Άντζιου σε έργα Σοπέν

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/3/2013  - ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Tο Τρίο και η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου ερμηνεύουν έργα γνωστών συνθετών και ενορχηστρώσεις του Κώστα Γανωσέλη

Δ/νση Ορχήστρας: Δημήτρης Καραβέλης

Σολίστ: Κιθαριστικό ντουέτο “Στέλιος - Βασίλης”

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/3/2013 - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΙΑΝΟΥ

Οι καθηγητές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου:

Β. Νοβογιέβσκαγια, Δ. Παπαθεοδώρου,

Μ. Τσικλίδης, Β. Φουντά, Μ. Φραγκούλη

ερμηνεύουν έργα γνωστών συνθετών για πιάνο

 

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 7.30 μ.μ.

 
ΜΙΧΑΛΗΣ   ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε κιθάρα με τον Μ. Βαινδηρλή & στην συνέχεια  παρακολούθησε κλασική κιθάρα, ανώτερα θεωρητικά, σαξόφωνο, πιάνο & ηλεκτρονική μουσική στο Southeastern College. Πήρε πτυχίο & δίπλωμα  στην Κλασική κιθάρα από το “Ν.Ω.Θ”  με καθηγητή τον Κ. Κοτσιώλη, πτυχίο Αρμονίας από το Ωδείο ”Athenaeum” με τον Χ. Ξανθουδάκη. Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Κλασικής Κιθάρας του “Δημοτικού Ωδείου Πειραιά” με τον Κ. Κοτσιώλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους: L. Brouwer, P.Bellinati,  M. Socias, Z. Dukic, Los Angeles Quartet κ.α. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με την Κ. Ο. Α. υπό την διεύθυνση των Θ. Αντωνίου, Λ. Καρυτινού και Β. Φιδετζή, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων  υπό την διεύθυνση του Μ. Λογιάδη, με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ.α.. Έχει δώσει ρεσιτάλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas στα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου, στο Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Φεστιβάλ  Euro Art Meeting  στη Πολωνία,  στο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Μέγαρο Μουσικής, στο Vasteras της Σουηδίας, στο ‘’Forum Gitarre Wien 2011’’ κ.α.  Έχει συμπράξει επίσης ως σολίστ στην ερμηνεία του έργου  Andaluz   του J. Rodrigo με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του L. Brouwer στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνεργάστηκε ως σολίστ κιθάρας και μαντολίνου με διάφορα μουσικά σύνολα και σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα & στο εξωτερικό: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Τουρκία,  Κύπρο, Αίγυπτο κ.α. Έχει αποσπάσει μεταξύ των άλλων το 1Ο Βραβείο στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, το 1ο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στο Las Palmas των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας , το 1ο Βραβείο με την Κ.Μ.Α  στο 5ο Διεθνές Διαγωνισμό Νυκτών Εγχόρδων στο JulichKoslar της Γερμανίας  και το 3ο Βραβείο με το “ROMIDO CUERDA QUARTET” στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στο Osnabruck της Γερμανίας το 2004. Έχει διδάξει σε σεμινάρια στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, Νάξου, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παξούς, Καλαμάτα,  στην  Μουσική Ακαδημία Vasteras – Στοκχόλμης κ.α. Διευθύνει το εργαστήρι ‘’Classical on the Rocks Project’’ (Ορχήστρα Νυκτών οργάνων) στην Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου  Μουσικής Αθηνών. Διδάσκει κλασική κιθάρα, μαντολίνο και μουσική δωματίου στο Ελληνικό Ωδείο, στο  Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, στο Ωδείο του Κολλεγίου Αθηνών και στο Ωδείο Αthenaeum. Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς κιθάρας. Eίναι μέλος του ‘’Fuego Guitar Trio’’ και ιδρυτικό μέλος του ‘’Athens Chamber Ensemble 2012’’.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  ΚΙΘΑΡΑΣ

 

ΝΙ. ΡΕ. ΚΙΘΑΡΕΣ (ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ   ΣΥΝΟΛΟ) 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ  ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ

 

&

 

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ (ΚΙΘΑΡΑ – ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ)

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ  ΚΑΡΥΩΤΗ (ΚΙΘΑΡΑ)

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  3  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013

ΑΙΘΟΥΣΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  ΝΙΚΑΙΑΣ

Π. ΤΣΑΛΔΑΡΗ  10

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΝΟΛΟ  ΝΙ. ΡΕ. ΚΙΘΑΡΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ  ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ

ISAAC   ALBENIZ

1. Cόrdoba  from Cantos de Espana, Op.232

2. Asturias  from Cantos de Espana, Op.232

3. Granada  Serenata  from  Suite  Espanola, Op.47

4. Cataluna  Curranda  from  Suite  Espanola, Op.47

5. Sevilla  Sevillanas  from  Suite  Espanola, Op.47

ERNESTO  LECUONA

6. Malaguena

ΚΙΘΑΡΑ - ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ: ΜΙΧΑΛΗΣ  ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ

ANTONIO   VIVALDI  

7. Sonata in C Major  (Allegro-Largo-Allegro) 

ΚΙΘΑΡΑ: ΚΑΡΥΩΤΗ  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

ARIEL  RAMIREZ  

8. Alfonsina y el mar  ΔΙΑΣΚΕΥΗ: MIX. ΣΟΥΡΒΙΝΟΥ

ISAAC  ALBENIZ

9. Αυτοσχεδιασμός στο Θέμα του ”Asturias 

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ 

10. Cancion  Mediterraneo

11. Tango

12. Rockata

ΝΙ. ΡΕ. ΚΙΘΑΡΕΣ – ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ  ΣΥΝΟΛΟ

 

Ο Αντώνης Μυτακίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1971. Σπούδασε κλασική κιθάρα  στο Ωδείο Αττικής στην τάξη του Ιάκωβου Κολανιάν. Πήρε το δίπλωμά του το 1993 με βαθμό άριστα παμψηφεί και παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές  στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη. Παράλληλα πήρε πτυχίο Αρμονίας και Αντίστιξης. Φοίτησε σε σεμινάρια του Λέο Μπρόουερ, Ρομπέρτο  Αουσσέλ,  Χούμπερτ Κέπελ,  Βόλφγκαγκ Λέντλ  κ.λ.π.  Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και  είναι  μόνιμος  συνεργάτης  του  Λουδοβίκου των  Ανωγείων.  Από το 1996 προσκαλείται  και συμμετέχει ως καθηγητής και σολίστ στα διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας του  Βόλου και της Σύρου  ενώ μαθητές του έχουν αποσπάσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.  Είναι Εφορος Κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη.

Ο Στέφανος Αλεξόπουλος γεννήθηκε το 1990 και είναι σπουδαστής επί πτυχίο στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη. Είναι τελειόφοιτος του Πανεπιστήμιου  Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωση και  Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο Χαράλαμπος Παπασταύρου  γεννήθηκε το 1981 και είναι σπουδαστής επί πτυχίο στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη.

Η Ελένη Μιχαηλίδη γεννήθηκε το 1990, είναι σπουδάστρια ανωτέρας και φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Μηχανίκων στο Ε.Μ.Π.

Η Σταυρούλα Σκλαβούνου γεννήθηκε το 1990, είναι σπουδάστρια ανωτέρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη και φοιτήτρια στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο Ραφαήλ Αραούζος  γεννήθηκε το 1993, είναι σπουδαστής ανωτέρας  στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη και είναι φοιτητής του Πανεπιστήμιου  Πειραιώς στο τμήμα Οργάνωση και  Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Ο Νικόλαος Καταγής γεννήθηκε το 1991, είναι σπουδαστής ανωτέρας  στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη και είναι φοιτητής στο Μαθηματικό Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου