ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ

Δημοσιευμένη  εικόναΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ...

Λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του 2012 και μόνο ένας στους δύο ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχει πάει έως σήμερα να

πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Αυτό είναι ένα νέο σοκ για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που από τον περασμένο Αύγουστο βλέπει τους Ελληνες (και κυρίως τα στρώματα που ήταν πάντα συνεπή σ' αυτό) να αρνούνται να πληρώσουν ακόμα και τον φόρο εισοδήματος.

Αιτία είναι τα καθημαγμένα οικονομικά των περισσοτέρων, που πληρώνουν τα απανωτά χαράτσια τα οποία επινοούν ντόπιοι και ξένοι φορομπήχτες, καθώς αδυνατούν να τα βάλουν με τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες του δημόσιου χρήματος οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια στιγμή έχουν τυπώσει το σχετικό παραστατικό από το TAXISNET τέσσερις στους πέντε πολίτες, γεγονός που σηματοδοτεί και τη μεγάλη απροθυμία των ανθρώπων να φτάσουν στα ταμεία (εφοριών και τραπεζών) για να πληρώσουν.

Πάντως και χθες σε τράπεζες και εφορίες επικρατούσε κυριολεκτικά χάος, με τις ουρές να είναι τεράστιες, ενώ είναι ελάχιστοι οι εντεταλμένοι υπάλληλοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και έως χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών είχαν καταγράψει 4.500.000 εκτυπώσεις ειδοποιητηρίων πληρωμής από την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ www.gsis.gr σε σύνολο 5.500.000 ιδιοκτητών οχημάτων.

Πρακτικά, οκτώ στους 10 φορολογουμένους είχαν τυπώσει το ειδοποιητήριο πληρωμής.
Στο μέτωπο των εισπράξεων, όμως, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Οι συνολικές πληρωμές τελών κυκλοφορίας φτάνουν τα 600.000.000 ευρώ (σε σύνολο εκτιμώμενων εσόδων 1,2 δισ. ευρώ), γεγονός που σημαίνει ότι περίπου οι μισοί υπόχρεοι, αν και έχουν τυπώσει το ειδοποιητήριο, δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας δύο ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.


ipolitiki.blogspot.gr

ipolitiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου