ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ


Εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη
Σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και το Τμήμα Καλλιτεχνικών Επιμορφωτικών Δομών της Διεύθυνσης Πολιτισμού.
Τα προγράμματα αυτά στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών και παράλληλα να αναπτύξουν κώδικες επικοινωνίας, αξιοποιώντας τις κλήσεις και τις δυνατότητές τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα διαρκέσουν έως τον Δεκέμβρη του 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του Δήμου www.nikaia-rentis.gov.gr και για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 210 4936680 , 210 4838374. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Λίγα λόγια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα
«Δημιουργικό ταξίδι: Από το κείμενο στη δραματοποίηση»
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με τους χώρους, τη συλλογή (βιβλία, cd, dvd,, περιοδικά κλπ) και τις υπηρεσίες που παρέχει η βιβλιοθήκη. Στη συνέχεια οι μαθητές θα συμμετέχουν σε θεατρικό δρώμενο, χρησιμοποιώντας τεχνικές υποκριτικής – θεατρικής τέχνης και αγωγής, αυτοσχεδιασμού, έκφρασης λόγου, κίνησης, φωνής και φαντασίας. Μέσω ενός ισορροπημένου συνδυασμού, ασκήσεων έκφρασης λόγου και επικοινωνίας, βελτιώνονται τα εκφραστικά μέσα των μαθητών και τους δίνονται ποιοτικά ερεθίσματα έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις, τις δυνατότητές και τις γνώσεις τους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Ε’ και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού σχολείων και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. 

«Στα μονοπάτια της βιβλιοθήκης»
Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον κόσμο των βιβλίων και μέσα από ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, θα χωριστούν σε ομάδες, θα εξερευνήσουν, θα μαντέψουν και θα παίξουν με τους τίτλους των βιβλίων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού.
«Από το Μνημείο της Νίκαιας στις ‘ιπτάμενες’ ομπρέλες»
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ουσιαστική γνωριμία των μαθητών με το σημαντικότερο μνημείο της πόλης μας και το δημιουργό του, τον γλύπτη Γιώργο Ζογγολόπουλο. Επίσης στοχεύει σε μια πρώτη εξοικείωση των μαθητών με την εξέλιξη της γλυπτικής στον 20ο αιώνα, μέσω της παρουσίασης γνωστού σύγχρονου δημόσιου έργου του γλύπτη. Περιλαμβάνει ψηφιακή προβολή, συμμετοχικό σχολιασμό των προβαλλόμενων έργων, συμπλήρωση ερωτήσεων και ασκήσεων σε εκπαιδευτικό φυλλάδιο που διανέμεται στους μαθητές καθώς και ζωγραφική εφαρμογή. Απευθύνεται σε μαθητές των Γ΄ έως και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού, Α΄ και Β΄ τάξεων  του γυμνασίου.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βιβλιοθήκες της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη  στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» πραγματοποίησαν 22 εκδηλώσεις  στις οποίες πήραν μέρος 400 παιδιά ηλικίας 4 έως 15 ετών με την ουσιαστική συνδρομή εθελοντών , εκπαιδευτικών και γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου