ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ


Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο  Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με την υποστήριξη της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων Νίκαιας-Ρέντη- Κορυδαλλού στο άγαλμα του Αφανούς Προσκόπου στην πλατεία Δαβάκη, χθες την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο εορτασμού για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Δημήτρης Φιλίππου Τοπικός Έφορος Προσκόπων Νίκαιας-Ρέντη- Κορυδαλλού μίλησε για τη δράση του Προσκοπισμού στην Μικρά Ασία.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή των προσκόπων κατά τη μετεγκατάστασή τους στη Νίκαια :
«Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νίκαιας-Κορυδαλλού ήταν η πρώτη ένωση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν οι πρόσκοποι της Νίκαιας συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και μέσα από ένα πλήθος δραστηριοτήτων κατάφεραν να καταστήσουν τον Προσκοπισμό αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού αυτής της πόλης. Είναι σημαντικό για εμάς ότι έως σήμερα συνεχίζουν να προσφέρουν, πραγματοποιώντας πλήθος δραστηριοτήτων και δράσεων συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του Δήμου μας».
Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων  από τον Δήμαρχο της πόλης, τον τοπικό έφορο Προσκόπων Νίκαιας- Ρέντη-Κορυδαλλού και τον εκπρόσωπο Αρμενίων Προσκόπων Ελλάδας παρουσία συστημάτων προσκόπων και αντιπροσωπείας των Παλαιών Προσκόπων Νίκαιας-Κορυδαλλού.

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια τι σημαίνει για εσας προσκοπισμός? Εμεις αλλιώς τον είχαμε στον μυαλό μας. Χώροι απαράδεκτοι, βρώμικοι και τρισάθλιοι. Χώροι άκρως επικίνδυνοι για τα παιδιά μας. Χώροι σαβουραποθήκες του κάθε δήθεν αρχηγού . Χώροι που μαρτυρούν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία των αρχηγών και των εφόρων και μετά να διδάξουν την ιδέα του προσκοπισμού στα παιδιά μας. με τι τρόπο? Σε ενα χώρο που τα ποντίκια κάνουν πάρτυ μέσα στην σαβούρα που μαζευει ο καθένας γιατί θεωρεί τον χώρο προσωπικό του σκουπιδότοπο. Πήγαινε κάποτε το παιδί μου στους προσκόπους της Νίκαιας. Ευχαριστώ πολύ. προτιμώ ενα παιδί που δεν ξέρει την ''αξία΄΄ του προσκοπισμού αλλά διατρέχει μικρότερο κίνδυνο πλέον απο το να πάθει τουλάχιστον ηπατίτιδα. Που είστε? Τι κάνετε? Κοιτάτε. Και μετα στις συγκεντρώσεις της πρωτοχρονιάς μας κάνετε και κύρηγμα για την ιδέα του προσκοπισμού. Που σαν προσκοποι θα έπρεπε το ''σπίτι΄΄ σας να είνα κατάλληλο να υποδεχθεί παιδιά. Να μαρτυρά οτι βρίσκονται μέσα παιδιά και όχι κάποιος που δείχνει μεγαλύτερη αγάπη στη σαβούρα, στα επικίνδυνα αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο του (σάπια στρώματα, σκουριασμένα ράτζα, σάπια ξύλα, χώροι που φιλοξενούν παιδιά και ειναι ποτισμένοι μέχρι το ταβάνι από νικοτίνη) παρά στα παιδιά μας που του τα εμπιστευόμαστε. Πάρτε μέτρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή