ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Ο Δήμος Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη συνεχίζει και παραμένει σταθερά προσανατολισμένος σε κοινωνικές δράσεις στήριξης των πολιτών εφαρμόζοντας μια σειρά προγραμμάτων και παρεμβάσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιβιώσει, ως Δημοτική Αρχή συνεχώς προσπαθούμε και ενισχύουμε την κοινωνική πολιτική μας. Σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις εφαρμόζουμε ένα σύνολο μεθόδων κοινωνικής δράσης  προκειμένου να καλύψουμε τα κενά που έχει αφήσει το «κράτος πρόνοιας».
Δεν αναζητούμε μόνο το «τι» αλλά και το «πώς», τους τρόπους δηλαδή μέσα από τους οποίους μπορούμε να επιλύσουμε κοινωνικά προβλήματα. Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας προωθούν και στηρίζουν προγράμματα που στόχο έχουν  την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, την στήριξη ευπαθών ομάδων και ανέργων προάγοντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική συνοχή και ενισχύοντας τη συμμετοχή των πολιτών . Δεν είμαστε απλώς διεκπεραιωτές αλλά συνεχίζουμε σε πείσμα των καιρών να λειτουργούμε με βάση τον αλτρουισμό συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας».
Πιο συγκεκριμένα, για  δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και εθελοντές καθηγητές, θα λειτουργήσει το Σχολείο Αλληλεγγύης που θα παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές των Λυκείων του Δήμου από μια ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτικών. 
Το Σχολείο Αλληλεγγύης θα λειτουργήσει στο 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας, Π. Ράλλη 182 (Ηράκλειτος), τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 12-20 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Ένωσης Γονέων (Μαγνησίας 50, πίσω από το Κ.Ε.Π.) καθημερινά, από τις 18.30-20.30.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 6948078045 – 6955063540 (Ένωση Γονέων Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη).

 Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, πλήρης παιδιατρικός έλεγχος και θα εκδοθούν πιστοποιητικά υγείας σε όλα τα παιδιά απόρων ανασφάλιστων δημοτών μας στα Δημοτικά Ιατρεία (Βοσπόρου και Αμερικανίδων Κυριών, τηλ. 2104912187) σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία στη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας σε συνεργασία με το Γενικό Κρατικό την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από τις 9.00 π.μ.-2.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου