ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΝΝΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Σοκ! προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος: Καρκινοπαθείς πεθαίνουν και γυναίκες γεννάνε στo δρόμο επειδή δεν έχουν λεφτά !!!
Δραματική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, μέσω της οποίας κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας.
Γυναίκες που γεννάνε στο δρόμο, καρκινοπαθείς που κινδυνεύουν να πεθάνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη, είναι λίγα μόλις απο τα περιστατικά που καταδεικνύει η ανακοίνωση, η οποία επίσης κατηγορεί ανοιχτά τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για αδιαφορία και κάνοντας αιχμηρά σχόλια για την ελληνική νομοθεσία.

"Δεκάδες καρκινοπαθείς περιμένουν να πεθάνουν ενώ μπορούν να ζήσουν, επειδή δεν έχουν λεφτά" ενώ "δεκάδες έγκυοι γεννούν στο δρόμο, με το ρίσκο να πεθάνουν ή να έχουν μια ζωή ένα ανάπηρο παιδί, επειδή δεν έχουν 800 ευρώ για να γεννήσουν" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

"Κάναμε έκκληση στον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Λοβέρδο και παράλληλα στις διοικήσεις των νοσοκομείων για να αναλάβουν κάποια- ζωτικής σημασίας- περιστατικά και να τα χειρουργήσουν. Η απάντηση ενός υπαλλήλου του ΥΥΚΑ ήταν, ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: «οι ανασφάλιστοι πληρώνουν…. ας βγάλουν βιβλιάριο απορίας…!!!» όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολίτες που δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στα ταμεία τους και στην εφορία, δε μπορούν να βγάλουν φορολογική ενημερότητα και βιβλιάριο απορίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου