ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Ναι στρατηγέ αυτοί που δείχνεις με το δάκτυλο είναι αυτοί που μας έφεραν σε τούτη την κατάσταση που ζει ο λαός μας είναι οι ίδια φάρα με τους πολιτικούς της δικιας σου γενιάς που όποτε σε χρειαζοντουσαν σε βγάζανε από την φυλακή και όταν αντιδρούσες στην πολιτική τους σε φυλάκιζαν.
Στα απομνημονεύματα σου γράφεις ‘’όταν μπήκα με τα στρατεύματα μου στην Τριπολιτσα μου έδειξαν τον πλάτανο όπου κρεμούσαν τους έλληνες αναστέναξα και είπα άραγε πόσοι από το σογι μου και το έθνος μου κρεμάστηκαν εκεί και αμέσως έδωσες διαταγή και τον έκοψαν τον πλάτανο’’ Την ίδια εικόνα βλέπω και ακούω και εγώ καθημερινά στην πατρίδα μου απλά τον ρόλο τον τούρκων τον έχουν οι πολιτικοί αλλά στην ίδια θέση εμείς υποδουλωμένοι ανυπεράσπιστοι με μόνο όπλο την ελπίδα για επανάσταση έτσι ώστε να επανέρθει η δημοκρατία στην Ελλάδα πραγματικά και όχι στα χαρτιά μόνο. Δανείζομαι λόγια δικά σου για να πω στους συμπατριώτες μου ότι η ώρα ήρθε σηκωθείτε από τον καναπέ σας ετοιμαστείτε γιατί θα σας χρειαστεί η πατρίδα '''Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση''' "Εἶσ’ Ἕλληνας?? Τί Προσκυνᾶς?? Σηκώσου Απάνω!!! Ἐμεῖς Καὶ Στοὺς Θεοὺς Ορθοὶ Μιλοῦμε…" Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 3 Απριλίου 1770-4 Φεβρουαρίου 1843.

2 σχόλια:

  1. ο Θωδωρος ξέρει που και τι δείχνει εμείς πρεπει να αρχίσουμε να μαθαίνουμε .
    Όταν η χώρα απειλείται ευθέως ακόμα και ως κρατική οντότητα, όταν ο λαός μετατρέπεται σε νεόφτωχο ενοικιαστή του τόπου του, δεν χρειάζονται πολλές και «βαθυστόχαστες» αναλύσεις και σχέδια. Το «όλοι στους δρόμους, να φύγουν τώρα η τρόικα και η κυβέρνηση των νεοραγιάδων» δεν χρειάζεται κανέναν παραπανίσιο προσδιορισμό. Το καθήκον σήμερα είναι ένα: Να τους διώξουμε!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
    Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά τα λες Κώστα αλλά ο κόσμος είναι παγωμένος και σε λήθαργο αλλά που θα πάει θα ξυπνήσει και πολύ σύντομα θα έχουμε κρεμάλες.
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή