ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δεν μας φοβίζουνε, μας δυναμώνουν! Ομαδα κατοικων Νεαπολης τηλ.επικοινωνιας 6942453632-6979446864
Το κίνημα ενάντια στο άδικο και εκβιαστικό χαράτσωμα στην επιβίωση του κόσμου μέσω της ΔΕΗ φουντώνει. Είναι αυτό που οδήγησε το μονομελές πρωτοδικείο Καλαμάτας να πάρει απόφαση για απαγόρευση διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριό από τη ΔΕΗ. Είναι αυτό που υποχρέωσε σε αναδίπλωση τη κυβέρνηση σε σχέση με τις "ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες". Είναι αυτό που ανάγκασε τη διοίκηση της ΔΕΗ σε αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Η κυβέρνηση στριμώχτηκε. Τα χρειάστηκε από την πρωτοφανή οργάνωση της κοινωνίας απέναντι στις διαταγές κυβέρνησης και τροικανών να αρπάξουν και το τελευταίο ψίχουλο που έχει απομείνει στο λαό προκειμένου να επιβιώσει.  Ο "τεχνοκράτης" πρωθυπουργός και η κυβέρνηση "σωτηρίας των δανειστών", μήν έχοντας άλλο τρόπο να πείσει ή να εκβιάσει, αποφάσισε σήμερα (χθες) να χτυπήσει την κατάληψη του γραφείου εκδόσεως ενταλμάτων διακοπής ηλεκτροδότησης που κρατούσαν συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ μαζί με πολίτες που αντιδρούν στο χαράτσι και να συλλάβουν τους συναγωνιστές. Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει ότι, τις επόμενες μέρες, με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα, αντλούμενοι δύναμη από την μεγάλη ανταπόκριση και διάθεση του κόσμου να αντιδράσει, θα αγωνισθούμε ώστε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να μή πληρώσει κανείς το κατοχικό χαράτσι και να μή μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. - άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων - κατάργηση του εκβιαστικού χαρατσώματος του λαού - αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές και πολίτες - καμιά ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων - μόνη λύση η μαζικοποίηση της αντίδρασης ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας.

1 σχόλιο:

  1. ι Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια στολίζουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο με μοναδικά στολίδια τα «χαράτσια».


    Ας πάρουμε όλοι μας λοιπόν τους λογαριασμούς-στολίδια και ας περάσουμε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 5:30μμ από την πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα) για να δείξουμε πως ο λαός της Νίκαιας και του Ρέντη συνεχίζει να φωνάζει «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή